اژه ای نیــــوز بلاگـ

وبـ‌پیج رسمی خبرگـــزاری دانش آموزی اژه ای نیـوز

اژه ای نیــــوز بلاگـ

وبـ‌پیج رسمی خبرگـــزاری دانش آموزی اژه ای نیـوز

اژه ای نیــــوز بلاگـ

به «اژه‌ای نیـــوز بلاگـ» وبـ‌پیج رسمی خبرگزاری دانش آموزی اژه ای نیــــوز خوش آمدید
⇦ باما در پیامرسان تلگرام همراه باشید تا درهرلحظه وهرجا گلچینی از مهمترین اخبار رادرکنار مطالب جذاب ، تاپیک های علمی ، مقالات گوناگون، پیشنهاد های ویژه مشاوره ای ، معرفی کتاب ومنابع ، مجله تصویری و از همه مهمتر مسابقات (ویژه + جایزه) روزانه و دوره ای را درفضایے متفاوت تجربه کنید ↻ »»
اژه‌ای‌نیوز،اینبارگامی‌تابزرگترین‌خبرگزاری‌دانش‌آموزی‌‌کشور
✍ برای دریافت اخبار ومطالب روزانه،کانال ما در پیامرسان تلگرام را دنبال کنید ⇩⇩⇩
https://telegram.me/ejheinews
⇦ ejheinews@gmail.com
⇦ 500020219202 98+
⇦Instagram.com/ejheinews
✔اژه ای نیــوز، رسانه ای که هرگز ازدنبال کردن آن پشیمان نخواهید شد

دنبال کنندگان ۲ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

کشف مولکول حیات در فضا

جمعه, ۲۸ خرداد ۱۳۹۵، ۰۱:۰۲ ب.ظ

مولکول حیات در فضا کشف شد

دانشمندان برای نخستین بار موفق به کشف یک مولکول آلی پیچیده در فضا شده‌اند که از ساختار نامتقارن مشابه مولکول‌های کلیدی برای حیات زمین برخوردار است.

محققان مولکول اکسید پروپیلن را در یک ابر بزرگ گاز و غبار در نزدیکی مرکز کهکشان راه شیری شناسایی کرده‌اند.

مولکول‌های آلی خاص مانند اکسید پروپیلن مانند دو دست‌ انسان از نسخه‌های آینه‌مانند با خودشان برخوردارند که یک ویژگی شیمیایی موسوم به "دست‌سانی" (chirality) است.

دانشمندان از مدتها قبل به دنبال این بودند که چرا موجودات زنده تنها از یک نسخه از مولکول‌های خاص استفاده می‌کنند؛ برای مثال، شکل راست‌دست ریبوز، بخش اصلی دی‌ان‌ای است.

کشف اکسید پروپیلن در فضا نشان داد که دست‌سانی از ریشه کیهانی برخوردار است.

به گفته دانشمندان، این کشف یک جهش پیشگامانه به سوی درک چگونگی ساخت مولکول‌های پری‌بیوتیک در جهان و اثر آنها بر منشا حیات به شمار می‌رود.

اینگونه مولکول‌ها که برای زیست‌شناسی ضروری هستند، پیش از این در شهاب‌سنگ‌های کشف شده بر روی زمین و دنباله‌دارهای موجود در منظومه شمسی مشاهده شده، اما هیچگاه در گستره عظیم فضای بین ستاره‌ای دیده نشده بودند.

این یافته‌ها به تقویت این نظریه می‌پردازد که اجزای شیمیایی سازنده حیات پیش از این توسط اجسام سماوی مانند شهاب‌سنگها و دنباله‌دارهای حاوی این مولکول‌ها به زمین منتقل شده‌اند.

در ماه مه، ستاره‌شناسان برای نخستین بار اسیدآمینه گلیسین را بر روی یک دنباله‌دار شناسایی کردند که توسط موجودات زنده برای تولید پروتئین استفاده می‌شود.

محققان در تحقیق جدید از تلسکوپ‌های رادیویی برای بررسی جزئیات شیمیایی مولکول‌ها در ابر گاز و غبار تولید کننده ستاره در دوردست استفاده کردند. مولکول‌ها در زمان حرکت در خلاء فضا، ارتعاشاتی تولید می‌کنند که مانند امواج رادیویی خاص بنظر می‌رسند.

سیگنال‌های پیچیده مرتبط با اکسید پروپیلن بقدر کافی برای اینکه دانشمندان به تعیین منشا چپ یا راست بودن مولکول‌ها بپردازند، کافی نبود. به گفته محققان، مانند سایه یک دست، نمی‌توان از راست یا چپ بودن آن خبر داد.

تحقیقات آینده در مورد چگونگی تعامل نور پلاریزه شده با مولکول‌ها شاید بتواند غالب بودن یک نسخه از اکسید پروپیلن را در فضا آشکار کند.

این تحقیق در مجله Science منتشر شده و در نشست انجمن نجوم آمریکا در سان‌دیگو ارائه شد.

. Telegram.me/ejheinews

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۳/۲۸
מ ס י

نظرات  (۱)

جالبه .... ممنون ازمطالب عالیتون

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی